De Psychologie achter Moeiteloos Succes wordt aangeboden door The Orange Tree Academy

DAG WORKSHOP

De dag-workshop is een goede introductie in de psychologie achter moeiteloos succes. Deze cursus biedt de mogelijkheid je eerst te oriënteren op de betekenis en implicaties van deze psychologie alvorens er dieper in te duiken. Tijdens deze dag-workshop wordt de basis voor deze psychologie helder uiteengezet en worden de belangrijkste natuurlijke kwaliteiten van onze mind voor moeiteloos succes besproken.
Na deze workshop zul je een duidelijk beeld hebben van wat je natuurlijke kwaliteiten zijn en hoe je deze kwaliteiten eenvoudig tot hun recht kan laten komen. Tevens zul je hebben kennisgemaakt met hoe je eigen denken en het wel of niet nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen waarneming het leven beïnvloedt.

Inbegrepen lesmateriaal en kosten:

  manual Psychologie achter Moeiteloos Succes nr. 1

   kosten deelname 195,- (vrijgesteld van BTW en inclusief dagarrangement koffie, thee en lunch)

De diverse workshops Psychologie achter Moeiteloos Succes van The Orange Tree Foundation worden gegeven door Janine Schimmelpenninck. Janine is na het behalen van haar master titel in de Politiek-Sociale wetenschappen (specialisatie Medische Antropologie) aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken in het bedrijfsleven. In 1996 voegde zij zich bij het bedrijf van haar man waarna zij beiden een succesvolle carrière als ondernemer doormaakten.

Eind 2008 ontmoette zij de Tibetaanse Boeddhistische leraar Tulku Lobsang Rinpoche bij wie zij vervolgens tot op heden intensief Boeddhistisch onderricht is gaan volgen. De Boeddhistische psychologie sprak haar in het bijzonder aan waarop zij besloot zich met name op deze psychologie te gaan richten.

In de tussentijd legde zij de laatste hand aan haar boek Slave to the King met als hoofdthema de transformerende kracht van verantwoordelijkheid. Het type verantwoordelijkheid dat in dit boek wordt beschreven verschilt wezenlijk van de traditionele vorm die we allen kennen. De kracht van de eigen geest en het logischerwijs nemen van subjectieve verantwoordelijkheid staan in het boek centraal.

Ter ondersteuning van het boek en met het oog op toekomstige educaties werd in 2014 The Orange Tree Foundation opgericht. Deze stichting heeft als doel de ontwikkeling en de acceptatie van subjectieve verantwoordelijkheid als een belangrijke menselijke vaardigheid in de samenleving en onderwijsprogramma’s te bevorderen.

The Orange Tree Foundation organiseert jaarlijks een workshop met Tulku Lobsang Rinpoche onder andere met betrekking tot dit thema.

De cursus Psychologie achter Moeiteloos Succes wordt in 2019 voor het eerst aangeboden.