De Psychologie achter Moeiteloos Succes wordt aangeboden door The Orange Tree Foundation.

Er is een keuze uit 3 typen workshops.

Voor wie?

De workshops zijn geschikt voor een ieder die de natuurlijke werking en eigenschappen van ons bewustzijn dieper wil begrijpen en in het bijzonder voor degenen die werkzaam zijn op het gebied van coaching, management, onderwijs, zorg en psychologie. De workshops worden in het Nederlands gegeven maar kunnen op verzoek ook in het Engels worden gegeven.

DAGWORKSHOP

De dag-workshop is een goede introductie in de psychologie achter moeiteloos succes. Na het volgen van deze dag-workshop kan je de standaard en/of intensive cursus gaan volgen.

STANDAARD

In de standaard cursus leer je hoe je de innerlijke, natuurlijke kwaliteiten van je bewustzijn kan herkennen en gebruiken. Deze cursus biedt een helder inzicht in hoe je je bewustzijn voor je kan laten werken.

INTENSIVE

De intensive is een uitgebreidere versie van de standaard cursus waarbij explicieter naar de verschillende emoties en mentale factoren wordt gekeken. De achterliggende logica komt uitvoerig aan bod.

De diverse workshops Psychologie achter Moeiteloos Succes van The Orange Tree Foundation worden gegeven door Janine Schimmelpenninck. Janine is na het behalen van haar master titel in de Politiek-Sociale wetenschappen (specialisatie Medische Antropologie) aan de Universiteit van Amsterdam gaan werken in het bedrijfsleven. In 1996 voegde zij zich bij het bedrijf van haar man waarna zij beiden een succesvolle carrière als ondernemer doormaakten.

Eind 2008 ontmoette zij de Tibetaanse Boeddhistische leraar Tulku Lobsang Rinpoche bij wie zij vervolgens tot op heden intensief Boeddhistisch onderricht is gaan volgen. De Boeddhistische psychologie sprak haar in het bijzonder aan waarop zij besloot zich met name op deze psychologie te gaan richten.

In de tussentijd legde zij de laatste hand aan haar boek Slave to the King met als hoofdthema de transformerende kracht van verantwoordelijkheid. Het type verantwoordelijkheid dat in dit boek wordt beschreven verschilt wezenlijk van de traditionele vorm die we allen kennen. De kracht van de eigen geest en het logischerwijs nemen van subjectieve verantwoordelijkheid staan in het boek centraal.

Ter ondersteuning van het boek en met het oog op toekomstige educaties werd in 2014 The Orange Tree Foundation opgericht. Deze stichting heeft als doel de ontwikkeling en de acceptatie van subjectieve verantwoordelijkheid als een belangrijke menselijke vaardigheid in de samenleving en onderwijsprogramma’s te bevorderen.

The Orange Tree Foundation organiseert jaarlijks een workshop met Tulku Lobsang Rinpoche onder andere met betrekking tot dit thema.

De cursus Psychologie achter Moeiteloos Succes wordt in 2019 voor het eerst aangeboden.