Wat hebben de volgende punten met elkaar gemeen?


"het trekken aan een dood paard"

"tegen een muur aanlopen"

"gebrek aan zelfvertrouwen"

"ervaren van compassie stress"

"gevoel van zinloosheid"

"depressieve gevoelens"

"overmatig piekeren"

"schuldig voelen"

"et cetera ....... "


Ze zijn allen het gevolg van niet natuurgetrouw handelen.COACH & PSYCHOLOOG

We leven in een tijdperk van ongeëvenaarde, voortschrijdende, technologische ontwikkeling. Maar psychologisch zijn we achtergebleven en leven we nog steeds in het stenen tijdperk. Technologisch zijn we de jungle ontgroeid maar psychologisch bevinden we ons in de grootste jungle aller tijden.

We ervaren allemaal een innerlijke wereld en een buitenwereld, maar ons brein lijkt een sterke voorkeur te hebben voor het kijken naar de fysieke buitenwereld. Van jongs af aan leren we allemaal omgaan met de fysieke natuur en spelenderwijs leren we de wetten van de natuur kennen. Zo weten we dat we niet zonder gevolgen van het balkon af kunnen springen. Maar zo vertrouwd als we zijn met de wetten van de fysieke natuur, zo onbekend zijn wij met het functioneren van de natuur van ons bewustzijn. Op geestelijk vlak weten we vaak niet goed voor onszelf te zorgen en blijven we spreekwoordelijk regelmatig van het balkon afspringen, regelmatig verdwalen en tegen muren aanlopen.

Dat kan anders!

Onze diepe kennis van de fysieke natuur heeft een ongekende technologische ontwikkeling mogelijk gemaakt omdat het kennen van de natuurwetten automatisch tot een succesvolle toepassing ervan leidt.

Natuurgetrouwe informatie leidt vanzelf tot transformatie.

Precies hetzelfde geldt voor psychologische ontwikkeling. Onze geest of mind is net zo als de wereld er buiten onderhevig aan natuurwetten. Natuurwetten zijn niet optioneel en het niet kennen van de psychologische natuur leidt logischerwijs tot misverstand en verwarring. De meest voorkomende misverstanden hebben betrekking op:

- de betekenis van moeiteloosheid versus moeite

- de betekenis van geven en nemen

- de betekenis van helpen en veranderen

- het niet (er)kennen van de kracht van de gedachte

- het verschil tussen feit en overtuiging

- het verschil tussen probleem en vraag

Het kennen van de natuurwetten van onze innerlijke natuur maakt het mogelijk moeiteloos in deze wereld te verkeren. Toepassing en kennis van het functioneren van deze natuurwetten leiden, net zoals in de technologie, automatisch tot succes. Moeiteloos succes is uiteindelijk niets anders dan het volgen van de natuur.

Alles begint bij onszelf, alles begint in ons bewustzijn of geest. We leven immers geen leven buiten onze eigen geest of waarneming. Wat we waarnemen is ons leven en ons geestelijk welzijn is het fundament van ons leven. Daarom is het zo belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen waarneming en bewustzijn. Er is maar een plek waar alles begint en dat is bij jezelf, bij de eigen waarneming. Dit is logischerwijs altijd de eerste stap.

In deze psychologie beginnen we dus heel dichtbij, bij onze eigen geest of mind. Door middel van waarneming, observatie en logica leren we te ontdekken en begrijpen hoe we onze mind succesvol kunnen gebruiken. De natuur werkt altijd mee zolang wij maar begrijpen hoe we het beste mee kunnen werken met de natuur.

Ben jij coach, psycholoog of therapeut en wil je meer weten en begrijpen over de psychologie van onze innerlijke natuur? Neem met ons contact op voor een op maat gemaakt prgramma of schrijf je in voor een van de onderstaande typen workshops.

DAGWORKSHOP

De dag-workshop is een goede introductie in de psychologie achter moeiteloos succes. Na het volgen van deze dag-workshop kun je zowel de master als de intensive cursus gaan volgen.

MASTER

In de master cursus leer je hoe je de innerlijke, natuurlijke kwaliteiten van je bewustzijn kan herkennen en gebruiken. Deze cursus biedt een helder inzicht in hoe je je bewustzijn voor je kan laten werken.

INTENSIVE

De intensive is een uitgebreidere versie van de master cursus waarbij explicieter naar de verschillende emoties en mentale factoren wordt gekeken. De achterliggende logica komt uitvoerig aan bod.