MOEITELOOS SUCCES IS HET GEVOLG VAN HET ONTDEKKEN VAN ONZE NATURAL SKILLS

Iedereen wil gelukkig zijn. Niemand hoeft ons de wens naar geluk te leren, dit is zo vanzelfsprekend. Het is onze natuur.
Je zou kunnen zeggen dat onze wens voor een gelukkig bestaan de belangrijkste common sense op onze planeet vormt. En dan is het meteen heel merkwaardig dat ondanks deze enorme common sense niemand hierin daadwerkelijk lijkt te slagen.

Toch kennen we allemaal een moment, hoe sporadisch ook, dat alles even vanzelf lijkt te gaan. Een moment van flow, helderheid en rust waarin alles moeiteloos functioneert. Een moment van eenvoudig, ongekunsteld, onbevangen geluk. Een moment waarop we onszelf even niet in de weg stonden en de natuur zijn gang kon gaan. We leven in een tijdperk van ongeëvenaarde, voortschrijdende, technologische ontwikkeling. Maar psychologisch zijn we achtergebleven en leven we nog steeds in het stenen tijdperk. Technologisch zijn we de jungle ontgroeid maar psychologisch bevinden we ons in de grootste jungle aller tijden. En net zoals in een echte jungle proberen we te overleven en niet te verdwalen.

Overleven doe je het beste als je begrijpt wat er gebeurt! En zodra je begrijpt wat er gebeurt, vind je de weg vanzelf weer terug. Wanneer je in het water valt is het niet alleen handig om te weten hoe je moet zwemmen maar ook naar welke kant je moet zwemmen.

We ervaren allemaal een innerlijke wereld en een buitenwereld, maar ons brein lijkt een sterke voorkeur te hebben voor het kijken naar de fysieke buitenwereld. Van jongs af aan leren we allemaal omgaan met de fysieke natuur en spelenderwijs leren we de wetten van de natuur kennen. Zo weten we dat we niet zonder gevolgen van het balkon af kunnen springen. Maar zo vertrouwd als we zijn met de wetten van de fysieke natuur, zo onbekend zijn wij met het functioneren van de natuur van ons bewustzijn. Op geestelijk vlak weten we vaak niet goed voor onszelf te zorgen en blijven we spreekwoordelijk regelmatig van het balkon afspringen, regelmatig verdwalen en tegen muren aanlopen.

Dat kan anders!

Onze diepe kennis van de fysieke natuur heeft een ongekende technologische ontwikkeling mogelijk gemaakt omdat het kennen van de natuurwetten automatisch tot een succesvolle toepassing ervan leidt. Natuurgetrouwe informatie leidt vanzelf tot transformatie. Precies hetzelfde geldt voor psychologische ontwikkeling. Onze geest of mind is net zo als de wereld er buiten onderhevig aan natuurwetten. Het kennen van de natuurwetten van onze innerlijke natuur maakt het mogelijk moeiteloos in deze wereld te verkeren. Toepassing en kennis van het functioneren van deze natuurwetten leiden, net zoals in de technologie, automatisch tot succes. Moeiteloos succes is uiteindelijk niets anders dan het volgen van de natuur.

Alles begint bij onszelf, alles begint in ons bewustzijn of geest. We leven immers geen leven buiten onze eigen geest of waarneming. Wat we waarnemen is ons leven en ons geestelijk welzijn is het fundament van ons leven. Daarom is het zo belangrijk verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen waarneming en bewustzijn. Er is maar een plek waar alles begint en dat is bij jezelf, bij de eigen waarneming. Dit is logischerwijs altijd de eerste stap.

In deze psychologie beginnen we dus heel dichtbij, bij onze eigen geest of mind. Door middel van waarneming, observatie en logica leren we te ontdekken en begrijpen hoe we onze mind succesvol kunnen gebruiken. De natuur werkt altijd mee zolang wij maar begrijpen hoe we het beste mee kunnen werken met de natuur.

To go with the flow is tenslotte vele malen eenvoudiger als je begrijpt en weet hoe de rivier stroomt.

Een helder inzicht in het functioneren van onze geest zorgt ervoor dat we er optimaal mee kunnen leren omgaan zoals we dat gewoon zijn met de fysieke natuurwetten. In de psychologie achter moeiteloos succes vormen de natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten van ons bewustzijn de basis voor het verklaren, begrijpen en ontdekken van moeiteloos succes.